Fish soup with saffron | Rebecca • Moa • Max

Rebecca • Moa • Max

Annons

Fish soup with saffron

20140527-173810-63490193.jpg

20140527-173811-63491195.jpg

Idag gjorde vi en sjukt god fisksoppa med saffran till middag. Den är dessutom enkel att göra! Den är så enkel att till och med min pappa klarar av att göra den. 😉

Recept 10 pers:
5 dl matlagningsgrädde 4%
Purjolök
Morötter
Valfri fisk (lax och torsk rekommenderas)
2 pkt Saffran
2 Fiskbuljongstärningar

Koka upp en liter vatten och lägg sedan i fiskbuljongen.
Stek purjolöken i lite olja eller smör.
Häll i matlagningsgrädden, morötterna, purjolöken och saffranet i fiskbuljongen och koka upp. Häll sist i fisken.

Ha en bra kväll!
~ Moa

We made a marvelous fish soup with saffron for dinner today. It’s not just good, it’s also simple to make! It is so simple that even my dad can manage to do it. 😉

Recipe (10 people):
500 ml cooking cream 4%
Leeks
Carrots
Any fish (salmon and cod recommended)
2 package of saffron
2 Fish Stocks

Boil a liter of water and then add the fish stocks.
Fry the leek in a little oil or butter.
Add the cooking cream, carrots, leek and saffron in the fish broth and let it boil. Add the the fish at the end.

Have a great evening!
~ Moa

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. easywaytofitness

      Hej Emelie!

      Ja, det är vilket som! Antingen kokar du fisken i soppan, eller så steker du den lite lätt innan. Jag föredrar att steka den lite innan.

      Ha det bra!
      /Moa

Annons
stats